diumenge, 26 d’octubre del 2008

Concert al cicle Cobla de Tardor


La Cobla Sabadell participarà en el cicle Cobla de Tardor que es cel.lebra anualment a Blanes. Enguany el primer concert està dedicat a l'Esbart Joaquim Ruyra, i la cobla ha preparat un programa que inclou música d'esbart, ja sigui en forma de dansa tradicional o de glosa, i que té un interès musical indiscutible. Només cal veure la llista d'autors que es podran escoltar: Eduard Toldrà (Danses de Vilanova), Antoni Català (Ballet de Déu), Joaquim Serra (Gitanes del Penedès i Dansa de Castellterçol) Manel Oltra (Contradansa d'Alentorn) o Lluís Moreno (L'Espunyolet i la Marsolinana). Es complentarà amb altres coreografies com Marina (Núñez-Arrieta) i danses pròpies de Blanes. El director convidat per a l'ocasió és el blanenc Jordi Molina (a la foto)

Calendari pel mes de novembre

Us indiquem les nostres actuacions pel mes de novembre:
  • Dissabte dia 1, a les 17:00 Mollet del Vallès, Plaça Catalunya, Castanyada sardanista, juntament amb la Jovenívola de Sabadell
  • Dissabte dia 1, a les 19;15 Sabadell, Pl. Dr. Robert, Castanyada sardanista, juntament amb la Cobla Contemporània
  • Diumenge dia 2, a les 19:00, Blanes, Teatre de Blanes, Concert. Monogràfic dedicat a l'Esbart Joaquim Ruyra. Direcció: Jordi Molina. Programa: música d'esbarts (danses i coreografies)
  • Dissabte dia 8, a les 19:00, Manresa, Plaça de Gispert, ballada
  • Diumenge dia 9, a les 11:00, Mataró, Casal Jaume Terrades, carrer Argentona
  • Diumenge dia 16, a les 12:30, Cerdanyola, Ermita de Sant Iscle, aplec
  • Diumenge dia 16, a les 16:45, Ripoll, Pavelló esportiu, doble ballada juntament amb La Blanes
  • Diumenge dia 30, a les 12:00, Barcelona, Parc de la Guineueta, ballada

dimarts, 21 d’octubre del 2008

Exit de la Cobla Sabadell a la Co-Co de Banyoles


El passat diumenge dia 19 varem tenir l'honor de participar amb tres grans cobles gironines (La Bisbal, La Selvatana i La Ciutat de Girona) a la Competència de Cobles de les Festes de Sant Martirià de Banyoles.
Va ser una important experiència per a la cobla, i varem estar a l'alçada de l'espectacle que es va oferir. Com sol ser habitual, la plaça Major estava plena de gom a gom de gent de tot Catalunya. L'anècdota del dia la varem protagonitzar, guanyant per votació popular la sardana balladora (Ara és l'hora de Banyuls, del sabadellenc Joan Jordi Beumala), derrotant a la 'eterna' guanyadora Al.legoria. Aquest fet és un signe de la bona acollida que varem tenir.
També el nostre tenora Lluís Alcalà va estrenar la sardana Sempre amb nosaltres, dedicada al mestre Puigferrer, que creiem que anirà popularitzant-se d'ara en endavant. Podeu sentir la sardana en directe el dia de l'estrena pulsant aquí. També us podeu baixar la partitura
A la foto (Montserrat Juvanteny - Diari de Girona) veiem a la cobla acompanyada de Magdalena Saderra, filla del mestre

dissabte, 11 d’octubre del 2008

La cobla a la Co-Co de Banyoles


Aquest any la Cobla Sabadell té l'honor de participar a la Festa Major de la Sardana, que es celebra a Banyoles amb motiu de les Festes de Sant Martirià, patró de la vila.
En el bonic marc de la Plaça Major i els seus porxos, el diumenge dia 19 d'octubre de 2008 a les cinc de tarda tres grans cobles gironines (La Principal de la Bisbal, La Selvatana i La Ciutat de Girona) compartiran escenari amb nosaltres, per oferir quatre rondes de sardanes.
Ja fa uns anys que el públic assistent també escull la millor interpretació, i les rondes són sempre amb programa lliure, estimulant la competència de cobles.
A més a més, enguany, amb motiu del centenari del naixement de Manel Saderra i Puigferrer, l'autor tindrà un protagonisme especial en la primera ronda de sardanes (per escoltar) i al final de l'acte, on es farà una interpretació a 4 bandes de Somni amb un espectacle de llum i foc addicional.
Les quatre sardanes que s'estrenaran també faràn referència al mestre Puigferrer. La Cobla Sabadell estrenarà Sempre amb nosaltres, del seu tenorista Lluís Alcalà.
Una gran festa del sardanisme on no s'hi pot faltar.

dissabte, 4 d’octubre del 2008

Concert Puigferrer 11 d'octubre


La Cobla Sabadell us informa que el proper dissabte dia 11 d'octubre participarà en un concert homenatge a la figura del compositor Manel Saderra i Puigferrer, amb motiu del centenari del seu naixement
El concert tindrà lloc a les 6 de la tarda a l'Ateneu Vilassanès de Vilassar de Mar (Maresme) i està organitzat pels Amics de la Sardana de Vilassar de Mar.
La Cobla Sabadell estarà dirigida pel seu titular, Bernat Castillejo, i el guió i presentació anirà a càrrec del periodista Quim Rutllant, especialitzat en temes de cultura popular.
En el concert ens endinsarem en l'univers d'aquest músic singular, el seu entorn familiar i geogràfic, centrat en les comarques de La Garrotxa i el Pla de l'Estany, i presentarem una antologia de la seva obra.
Aquest viatge l'iniciarem amb la llegenda del llac de Banyoles (Llac Encantat), i el continuarem amb el seu entorn personal (La seva esposa Fausta, la seva fillaMagdalena, i la seva amiga Júlia) i acabarem la primera part amb el seu enigmàtic Dubte.
Després de molts anys amb poca activitat compositiva pel que fa a sardana a finals dels anys 70 el mestre Puigferrer inicia una nova etapa experimentant amb nous recursos musicals, i ho sentirem amb Santfeliuenca, Volerany i Exhortació, culminant amb la seva sardana preferida, Una rosella.
I per finalitzar recollirem l'homenatge que va rebre en vida per part del mestre Joan Lluís Moraleda (Ofrena a Manel Saderra Puigferrer) on es dibuixen les notes d'una peça mítica...
Esteu tots convidats.