dissabte, 24 de maig del 2008

Donació del fons musical d'Isidre Corderas a la Biblioteca de Catalunya

Isidre Corderas és un dels membres històrics de la Cobla Sabadell, del qual en fou director i intèrpret de tible.

El dimecres 28 de maig, a les 20.30 hores, tindrà lloc a la Biblioteca de Catalunya el concert amb motiu de la donació del fons del compositor Isidre Corderas. L’obra del compositor de Sant Feliu de Codines comprèn: música de cambra, que inclou cançons populars per a tenora i piano, Poema de tardor, peces per a violoncel i piano, un quartet de corda i una sonata per a violí i piano. Ha compost una suite per a orquestra de corda i Preludi i fuga, sobre una cançó popular catalana. En el gènere simfònic figuren Fonts i arbres de Sant Feliu i una suite simfònica, que és una de les seves últimes obres. La música coral profana i religiosa també és present en el seu repertori. De música per a cobla té escrites una dotzena de sardanes i una obra simfònica: Codinenques.

El Quartet Quom i la soprano Núria Dardinyà, filla del compositor, acompanyada al piano per Àngel Soler, interpretaran obres del propi autor.

Intervindran la Directora de la Biblioteca de Catalunya, Dolors Lamarca, la cap de la Secció de Música, Rosa Montalt i el propi compositor.