dissabte, 4 d’octubre del 2008

Concert Puigferrer 11 d'octubre


La Cobla Sabadell us informa que el proper dissabte dia 11 d'octubre participarà en un concert homenatge a la figura del compositor Manel Saderra i Puigferrer, amb motiu del centenari del seu naixement
El concert tindrà lloc a les 6 de la tarda a l'Ateneu Vilassanès de Vilassar de Mar (Maresme) i està organitzat pels Amics de la Sardana de Vilassar de Mar.
La Cobla Sabadell estarà dirigida pel seu titular, Bernat Castillejo, i el guió i presentació anirà a càrrec del periodista Quim Rutllant, especialitzat en temes de cultura popular.
En el concert ens endinsarem en l'univers d'aquest músic singular, el seu entorn familiar i geogràfic, centrat en les comarques de La Garrotxa i el Pla de l'Estany, i presentarem una antologia de la seva obra.
Aquest viatge l'iniciarem amb la llegenda del llac de Banyoles (Llac Encantat), i el continuarem amb el seu entorn personal (La seva esposa Fausta, la seva fillaMagdalena, i la seva amiga Júlia) i acabarem la primera part amb el seu enigmàtic Dubte.
Després de molts anys amb poca activitat compositiva pel que fa a sardana a finals dels anys 70 el mestre Puigferrer inicia una nova etapa experimentant amb nous recursos musicals, i ho sentirem amb Santfeliuenca, Volerany i Exhortació, culminant amb la seva sardana preferida, Una rosella.
I per finalitzar recollirem l'homenatge que va rebre en vida per part del mestre Joan Lluís Moraleda (Ofrena a Manel Saderra Puigferrer) on es dibuixen les notes d'una peça mítica...
Esteu tots convidats.